Kutatás állítja: korai halált okoz a sok rántott hús! Ezért...
A rendszeres rántott hús fogyasztás jelentősen megnöveli a korai halálozás esélyét - állapítja meg egy tanulmány.
Az egészégügyi szaklapban megjelent írást a CBS Los Angeles idézi, és hozzáteszik, a népszerű étel különösen a klimaxon átesett nőkre lehet veszélyes. "A kutatás eredményei szerint, azok az amerikai nők, akik nap mint nap fogyasztottak rántott csirkét, 13%-kal nagyobb eséllyel haltak meg idő előtt, mint akik csak havonta egyszer-kétszer, vagy egyáltalán nem ettek rántott húst." - írja a noizz.hu.
És van még egy rossz hír: nem csak a rántott csirkékkel kapcsolatban figyelhető meg ez a sajnálatos tendencia: a halak, kagylók, gombák esetében is hasonló eredmény született. Igaz, nem akkora mértékben.
A lap szerint a kutatók egyértelmű összefüggést fedeztek fel a rántott ételek rendszeres fogyasztása, és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulása között. A kutatók szerint havi 1-2 alkalomra kell redukálni a rántott hús fogyasztást az egészségünk érdekében.