Milliók háborognak! Mégsem lesz jövőre óraátállítás! Ezért

2019 októberétől az Európai Unió mindenhol eltörli az évenként kétszeri óraátállítást – írta a Reuters az Európai Bizottság közleménye alapján alig egy hónapja.

Tévedtek!

A Bloomberg friss híre szerint a viszont korábban tervezett 2019-es cél helyett csak 2021-ben szűnhet meg az óraátállítás az EU-ban.

Egy most nyilvánosságra került javaslat szerint a nyári időszámítást választó országokban 2021. március 27-én, a télit választóknak október 31-én kellene utoljára állítaniuk az órát. A "halasztás" a friss jogalkotási terv eredménye, ami több időt ad a tagállamoknak az átállásra. Hogy melyik tagállam melyik időszámítást véglegesíti, azt mindenki maga dötheti majd el. 

Természetesen a közösségi oldalakon már most százezrek, sőt, egyes becslések szerint milliók háborognak, hogy éveket kell még várni majd az óraátállítás eltörlésére.

Az európai bizottság szerint az óraátállítás idejétmúlttá vált. Elenyésző energiát lehet vele megtakarítani, ugyanakkor komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Nemrég egy európai konzultáció során 4,6 millió embert kérdeztek meg róla, és több mint 80 %-a az eltörlése mellett szavazott.

 

24 óra