Bréking! Mindenki veszélyben: 50 millió Facebook-fiókot törtek fel!

Döbbenetes szám: csaknem 50 millió felhasználó Facebook-fiókja kerülhetett idegenek kezébe. Zuckerberg durva fenyegetést is kapott.

A támadás hírét a közösségi oldalt üzemeltető vállalat jelentette be. Pedig a támadásról már a hét elején értesültek. Eddig annyit tudnak, hogy a támadók egy biztonsági rést használtak ki, amely azt a funkciót érinti, amelyen keresztül a felhasználók megnézhetik, hogy kívülállók mennyit látnak a profiljukból - írja a 24.hu. Ezt a funkciót fel is függesztették egy időre.

A Facebook a hatóságokat is értesítette, de ők maguk is nyomoznak. Ma biztonsági intézkedések keretei között több mint 90 millió érintett felhasználót léptettek ki a rendszerből, nekik újra be kellett lépnie ma a fiókba. Állítólag a jelszavakhoz nem fértek hozzá, így egyéb teendője egyelőre senkinek nincs.

És ez nem minden! Egy ismert hekker bejelentette, vasárnap törli Mark Zuckerberget a Facebook-ról és mindezt élőben közvetíti. A tajvani hekker, Zhang Qiyuan a fiók feltörését is közvetíti ígérete szerint.

 

24 óra