Tudnod kell! Ez történik a Facebook oldaladdal a halálod után.

A válaszokat a NOIZZ.hu gyűjtötte össze, íme:

Amennyiben nincs beállított kapcsolattartód( ezt célszerű megtenni), akkor egy hozzátartozódnak kell bizonyítani, hogy elhunytál és ő jogosult az oldalad kezelésére. Ez a fájdalmas procedúra sajnos elkerülhetetlen. Miután megtörtént mindez (vagy volt hagyatéki kapcsolattartónk), akkor két opció van:

1. Kérhetjük, hogy az elhunyt oldalát alakítsák emlékoldallá. 

Ilyenkor a szeretett elhunyt neve mellé odakerül az "emlékoldal" szó, minden más marad az oldalán: korábbi bejegyzések, a neki szóló üzenetek. De innentől már csak arra szolgál, hogy emlékezzenek rá, élményeket elevenítsenek fel az oldalon. Nem fogja élő felhasználóként kezelni a rendszer, nem emlékeztet a szülinapjára a Facebook és nem ajánlja fel lehetséges ismerősnek sem.

2. A másik lehetőség, hogy az igazolás után töröltetjük a fiókot és így mindene eltűnik.

Egyik esetben sincs lehetőség arra, hogy kikérjék a halott üzeneteit vagy jelszavát. Ezt ugyanis még halálozás esetén sem adja ki a Facebook. Ilyen probléma előfordulhat a többi nagy szolgáltatónál is. Családtagunk helyett nem vehetjük át az irányítást sehol sem, kivéve ha nem gondoskodtunk erről korábban.

A jelszavainkat egy nyomtatott papíron akár ügyvédnél is elhelyezhetjük, vagy egy egyszerű appal létrehozunk egy mester jelszó fájlt, ami az össze jelszavunkat tartalmazza, de a mester jelszó kell a belépéshez. Ilyenkor elég ezt a mesterjelszót tudnia a megbízottunknak.

24 óra