5 étel, amit nem szabad mikróban újramelegíteni! Sokan mégis csinálják

A burgonyát számos módon el lehet készíteni és általában az ember többet is csinál, mint amennyi hirtelen el is fogy. Szobahőmérsékleten a krumpli nagyonhamar baktériumteleppé válhat, és a mikrózás sem segít rajta. Mielőbb tegyük hűtőbe.

Ha hűtőben tároltuk, egy alkalommal még biztonságosan melegíthetjük mikróban a csirkehúst. De csak akkor, ha egyenletesen melegíti fel az ételt. Egyébként a húson maradhatnak baktériumok. Ha kész a sült csirke, a legjobb, ha hideg salátába tesszük.

Annyi gombát készítsünk, amennyi el is fogy az étkezés alatt. Ha újramelegítjük, könnyen gyomorpanaszokat okozhat. Ha huzamosabb ideig marad szobahőmérsékleten, az tovább növeli az ételmérgezés kockázatát. Így a baktériumok gyorsabban szaporodnak rajta.

Ha túlhevítjük az olajat, karcinogén hatású bomlástermékek keletkezhetnek. Így soha ne melegítsük füstölésig, és lehetőleg egyszer süssünk benne. A mikró hasonlóan működik, az egészségre káros vegyületek száma magas hőmérsékleten tovább nő.

Szobahőmérsékleten nagyon gyorsan romlik meg a rizs, így érdemes előre kiszámolni, mennyi fogyhat majd az étkezésnél. A baktériumok egy pillanat alatt lepik el, és a mikró sem tehet ellenük. Ha marad a riszből, inkább azonnal hűtsük le.

24 óra