Durva fordulat jön az időjárásban! Ennek senki nem fog örülni

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van szinte országszerte, szerdától azonban az év legpokolibb három napja várhat ránk.

Az Országos Meteorológia Szolgálat legfrissebb közleménye szerint három megye, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot, csak helyenként alakulhat ki kissebb zivatar, amelyet akár jégeső is kísérhet. Nappal 30 és 34 fok közötti hőmérsékletre lehet számítani.

Az igazán pokoli napok azonban csak holnaptól következhetnek. Úgy tűnik, ez lehet az év legmelegebb hete, a hőség már-már elviselhetetlen lesz.

Szerdán "kevés fátyol- és gomolyfelhő, sok napsütés várható. Csapadék nem valószínű, de egy-egy zápor, zivatar nem kizárt. A déli szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31, 36 fok között alakul." - írja a met.hu jelezve, már öt megyében is másodfokú figyelmeztetés lesz a hőség miatt. 

A java azonban csak csütörtökön és pénteken várható! 

Kattints a részletekért!

24 óra