Soha ne vitatkozz ezzel a 4 csillagjeggyel!

Az NLCafé most összeszedte azt a négy csillagjegyet, akikkel soha ne keveredj vitába.

A Skorpió azonnal visszatámad

A Skorpió nem harcos típus, vitában mégsem győzhetsz ellene. Amikor úgy érzed, megbántott, és ezt el is mondod neki, azonnal működésbe lép a védelmi reakciója. Hihetetlen pontossággal írja le, te mit tettél rosszul. Még csak fel sem ocsúdtál a meglepetésből, amikor részletesen elmondta, miben hibáztál. Olyan ügyesen manipulál, hogy észre sem veszed, inkább magadban kezded keresni az okokat. Mielőtt a vitát végérvényesen lezárja, a fullánkjával még beléd mar egyet, és olyasmit mond, amivel tényleg megbánt, de már nincs kedved szóba hozni, vitatkozni vele. A saját nyugalmad érdekében jobban teszed, ha nem húzol vele ujjat. Teljesen fölösleges.

Az Oroszlán vitában verhetetlen

Az Oroszlán néha kifejezetten erőszakos és támadó, máskor meg ő a legnagyszerűbb, legszerethetőbb barát, vagyis hihetetlenül szélsőségesen tud viselkedni. Ha nem értesz vele valamiben egyet, pillantok alatt felkapja a vizet, és kimutatja a foga fehérjét. Rá sem ismersz a máskor olyan kedves társra vagy barátra. Képes teljességgel kifordulni önmagából. Szinte felrobban a méregtől, egyre hangosabban kiabál és csapkod. Jottányit sem enged az igazából, és addig vitatkozik, amíg el nem hiszed, neki van igaza. Minél inkább próbálod a saját véleményedet hangoztatni, ő annál erőteljesebben szajkózza a sajátját. Jobb, ha nem provokálod, és jobb, ha nem várod meg, hogy robbanjon, inkább vonulj vissza, és hagyd annyiban az egészet. A te pulzusod még az egekben van az előbbi veszekedést követően, ő már mosolyogva túllépett az egészen. Végül is jól kiordította magát.

A Rák az érzelmekre hat

A Rák az egyik legérzelmesebb típus. Általában nyugodt, az érzelmi intelligenciája fejlett, viszont az érzelmek időnként nagyon mélyen elöntik. Erősen vágyik a figyelemre, az érzelmi támogatásra. Egyetlen rossz szó, és máris vérig sértődött. A lelkében cipelt fájdalmat aztán a legváratlanabb pillanatban szórja rád. Talán hónapok, évek teltek el, de ő nem felejtett, nem bocsátott meg. Egy újabb apró vita, és máris felrobban a hosszú idő óta hordozott sérelmek alatt. Nem is emlékszel, mit mondtál vagy tettél egykoron, amivel persze még inkább felbosszantod. Ebben a helyzetben tanácsos a lehető legtapintatosabban fogalmazni, mert minden kimondott szó csak újabb olaj lehet a tűzre. Hiába érvelsz, hiába védekezel. Talán csak az segíthet, ha melegen átöleled, és megpróbálod őt megnyugtatni.

Az Ikrek a legnagyobb játékos

Az Ikrek nem tartozik az erőszakos, harcos típusok közé. Vitában mégsem győzheted le, mert született szerencsejátékos. A reakciója mindenkor az aktuális hangulatától függ, ezért egyszer értelmesen megbeszélheted vele a problémákat, nézeteltéréseket, máskor viszont végtelen vitába bonyolódsz vele. A heves vitákra ő is hevesen reagál, ha nyugodt maradsz, nem emeli fel a hangját. Nagyon okos csillagjegy, mindenre emlékszik, remekül kombinál, minden újabb érvre talál ellenérvet és logikus magyarázatot. Mivel sosem tudhatod, hogyan válaszol a felvetésekre, mindig készülj fel a kétféle lehetséges reakcióra. Persze a legjobban akkor jársz, ha meg sem próbálsz vitatkozni vele, inkább barátsággal közelítesz felé.

24 óra