Erre figyelj, ha júniustól fapadossal repülsz! 38 ezerre büntethetnek!

Háborognak az utasok, június 13-tól változnak a szabályok, közel negyven ezres bírság lehet a következménye, ha nem tudjuk.

Az már régóta köztudott, hogy a fapados repülőkön nem a 2-5 ezer forintos jegyek termelik a profitot a légitársaságoknak. Az egyéb szolgáltatásokból és büntetésekből befolyó összegekkel tudnak sikereket elérni. Nem titok, hogy ilyen többek között az a szolgáltatás is, amikor plusz pénzért cserébe kiválaszthatjuk az ülőhelyeinket is. Ezer-ötezer forint közötti összegért már erre is van lehetőség.

Június 13-tól már a Ryanairnél is a korábbi négy nappal szemben csak negyvennyolc óránk lesz arra, hogy online becsekkoljunk. A légitársaság szerint ezt az utasok érdekében teszik. Így ugyanis több lehetősége lesz azoknak, akik szeretnének ülőhelyet választani. 

Az online helyválasztással a repjegy árát már könnyen meg is duplázhatjuk, és akkor még az esetleges büntetések is hátra lehetnek: ha ugyanis elmulasztod az online utasfelvételt, sőt a beszállókártyádat sem vised magaddal, a társaság 19 250 forintért állítja ki utanként és utasokként.  

Ha nincs lehetőséged 48 órán belül nyomtatni, akkor még mindig lehet megoldás. Okostelefonnal az interneten keresztül is becsekolhatsz, és a készülékre a beszállókártyát is lementheted.

Ehhez az alkalmazásokat itt találod.

 

24 óra