Ebből botrány lesz! Fizetős lesz a Facebook! Ennyibe fog kerülni

A legfrissebb hírek szerint már aktívan foglalkoznak a Facebook-központjában azzal, hogy a közösségi oldal akár fizetős is lehessen.

Két napon át faggatták a szenátorok néhány hete Mark Zuckerberget, aki a nagy adatlopási botrány miatt volt kénytelen magyarázkodni. A Facebook atyja ugyanakkor egy kérdésre válaszolva azt is megemlítette, nem lehet kizárni, hogy a közösségi oldal fizetőssé váljon.

Most a vállalat egy újabb vezére is erről beszélt: az ügyvezető igazgató, Sheryl Sandberg a negyedéves pénzügyi jelentésének ismertetésekor emlegette fel a "havi díjat" - mint új bevételi forrást. Igaz, igyekezett az ötletről múltidőben beszélni, de azt nem tagadta, hogy minden lehetőséget mérlegelnek.

A legfrissebb hírek szerint azok, akik rendszeresen, havonta fizetnek majd a Facebook-ért, reklámmentesen használhatják majd a közösségi oldalt. Az egyik legtekintélyesebb szaklap, a TechCrunch újságírói pedig a Facebook bevételeinek ismeretében ki is számolták, mennyit kell majd fizetnie a felhasználóknak a Facebook-használatért, hogy a vállalatnak tényleg megérje bevezetnie ezt.

Havi 11-14 dollár, azaz 2700-3500 forint jött ki. Ennyit kérhetnek majd Zuckerbergék minden egyes Facebook-usertől.

 

24 óra