Olyan dolgot is tud rólunk a Facebook, amit nem volna szabad! Itt az újabb botrány.

A már egyébként is a fiatalok körében kegyvesztett Facebook számára most jöhet a kegyelemdöfés. Kiszivárgott, hogy pusztán jószándékból, meg persze hogy még csodásabban érezzük magunkat a digitális bőrünkben, csak úgy az íze végett rögzíti és tárolja a Facebook a telefonhívásaink listáját, a hívások hosszát, az sms és mms üzeneteinket. Teszi mindezt azon a kiskapun át amit a mobil alkalmazás lehetővé tesz. Azok a barátaink is bekerülnek ide, akik egyébként nincsenek is fent a Facebook-on.

Tehát a nagy testvér tudja és ha nem nagy baj el is tárolja, kivel beszélünk, milyen hosszan ( ez azért fontos mert ebből a szorosabb emberi kapcsolatot tudja feltételezni ), az sms, mms forgalmunkból pedig azt is tudja miről beszélgetünk.

Az Android esetében biztos a probléma, állítólag az Iphone még nem adja át ezeket az adatokat, de ne legyünk naívak majd megoldják.

Azt hiszem eljött az ideje, hogy Cukiberg a fejéhez kapjon, és miután vállalkozások tízezreit tette tönkre azzal, hogy magához édesgette őket, aztán kihúzta alóluk a talajt, hiszen már nem tudják elérni a követőiket, most egyre nagyobb digitális világuralomra tör, aminek csak rossz vége lehet.

A legrosszabb utópiák felé mutató terjeszkedésnek a felhasználók folyamatos elfordulása, és a részvények értékének zuhanása szabhat gátat, reméljük minél hamarabb. Különben egy napon arra ébredünk, hogy a Facebook-nak lesz egy kulcsa a lakásunkhoz is, arra az esetre ha véletlenül kizárnánk magunkat. 

S hogy mit tud rólad a Facebook? Azonnal kiderül, hogy készítesz egy másolatot a rólad tárolt adathalmazról. Itt egy videó, amiből kiderül, hogyan teheted ezt meg:

Az Index cikkéből ráadásul most az is kiderül, hogy az olyan emberekkel lebonyolított telefonhívások is szerepelnek a Facebook listáján, akik egyébként nincsenek is fent a Facebookon.

Az sem csoda, az elmúlt napok botrányai óta egyre többen törlik véglegesen a Facebook-fiókjukat. Ha te is elérkezettnek látod az időt, kattints erre a linkre, és te is törölheted magad!

24 óra