Szereted a Nutellát? Örökre megváltozik, felejstd el a régit!
Januárban egy internetre került kép sokkolta a világot, amelyről az derült ki, a Nutellának közel a fele nem más, mint cukor.
Hogy összefügg-e a januári esettel, vagy sem, nem tudjuk. A német Bild mindenesetre most egy terjedelmes cikkben írta meg:
A NUTELLA MEGVÁLTOZOTT!
Már a mellékelt képen is látszik, hogy a csokoládékrém valóban világosabb lett. És azt is kiderítették, hogy miért. Ehhez elég volt csak a régebbi és az új Nutella összetevőit megvizsgálni.
Ez alapján kiderült, a sovány tejpor aránya 8,7% lett, míg korábban 7,5% volt. Ettől is lehet világosabb az Új" Nutella.
Hogy a cukor és pálmaolaj aránya mennyiben változott, még nem tisztázott. A tápanyag táblázat szerint mindenesetre a hamburgi fogyasztóvédelem szerint a cukortartalom 56,3 %-ra emelkedhetett 55,9-ről, a zsírtartalom pedig 30,9%-ra csökkenhetett 31,8-ról.
Hogy az idehaza forgalomba került Nutellákban történt-e változás, egyelőre nem tudjuk.