Szereted a Nutellát? Örökre megváltozik, felejstd el a régit!

Januárban egy internetre került kép sokkolta a világot, amelyről az derült ki, a Nutellának közel a fele nem más, mint cukor. 

Hogy összefügg-e a januári esettel, vagy sem, nem tudjuk. A német Bild mindenesetre most egy terjedelmes cikkben írta meg:

A NUTELLA MEGVÁLTOZOTT!

Már a mellékelt képen is látszik, hogy a csokoládékrém valóban világosabb lett. És azt is kiderítették, hogy miért. Ehhez elég volt csak a régebbi és az új Nutella összetevőit megvizsgálni.

Ez alapján kiderült, a sovány tejpor aránya 8,7% lett, míg korábban 7,5% volt. Ettől is lehet világosabb az Új" Nutella. 

Hogy a cukor és pálmaolaj aránya mennyiben változott, még nem tisztázott.  A tápanyag táblázat szerint mindenesetre a hamburgi fogyasztóvédelem szerint a cukortartalom 56,3 %-ra emelkedhetett 55,9-ről, a zsírtartalom pedig  30,9%-ra csökkenhetett 31,8-ról.

Hogy az idehaza forgalomba került Nutellákban történt-e változás, egyelőre nem tudjuk.

 

24 óra