Biztosítsunk kényelmes fekhelyet szőrös barátainknak is

Az alvás nemcsak nekünk, embereknek fontos, hanem a kutyák számára is. Létfontosságú, hiszen amikor végre kicsit nyugalmi állapotba kerülhetnek, az idegrendszerük is pihenni tud, a szervezet pedig fontos regeneráló folyamatokat indít be. Az alvás során a kutyák ugyanúgy feldolgozzák a nap során szerzett tapasztalatokat, mint a gazdik, ez pedig nagyon fontos az immunrendszer erősítéséhez. Ehhez pedig kényelmes fekhely dukál!

Puha, kényelmes és elég nagy

Ha szeretnél segíteni szőrös pajtásodnak, hogy mindig jól ki tudja magát pihenni, nézd meg a Falatozoo.hu állateledel webáruház fekhelyeit. Itt aztán válogathatsz kedvedre aszerint, hogy mennyire puha és kényelmes, vagy éppen milyen méretű modellt képzeltél el. Mert nem mellékes szempont ám, hogy ki tudja-e nyújtóztatni majd a tagjait egy mozgalmas nap után a kutyusod akár picurka, akár jó termetes is legyen.

Természetesen egy átlagos napon is nagyon lényeges, hogy jól érezze magát az eb a saját kutyaágyában. Sok gazdi pedig még azt is nagyon fontosnak tartja, hogy a kiválasztott fekvőalkalmatosság színben, mintázatban és esetleg még stílusban is harmonikusan a lakás berendezési elemeihez tudjon illeszkedni. 

Nyugalmas helyre tedd

Egy kutya elég sokat alszik egy nap. Van úgy, hogy ez akár a 12-14 órát is elérheti. Kor-, fajta-, egészségi állapot- és aktivitásiszint-függő ez persze, a lényeg, hogy legyen számára ehhez egy biztonságos és kellemes zug. Ehhez mindenképpen olyan helyre érdemes elhelyezni a kutya fekhelyét az ingatlanon belül, ahol nincs nagy jövés-menés.

Ám a dolog nem is olyan egyszerű, hanem trükkös kicsit. Nagyon sok eb imádja azért rajta tartani a szemét a lakásban történő dolgokon, emiatt azok a helyek ideálisak, ahonnan azért őkelme jó rálátással bír sok mindenre. Elvégre az egyik nagyon fontos feladata, hogy vigyázzon a családjára, és ez természetesen mérettől független. Egy kis tacskó ugyanúgy óvja a szeretett gazdit és annak hozzátartozóit, mint egy német juhász.

Szoktasd hozzá

A szakemberek szerint egy nyugodt és kényelmes kutyafekhely sokat segíthet, mert csökkentheti a szorongást és az agresszióra való hajlamot. Olykor persze a gazdiknak kicsit “dolgozniuk” kell azon, hogy szőrös kedvencük elfogadja az új ágyat. Ehhez ajánlott a pozitív megerősítés, sokat tudnak segíteni a jutalomfalatok.

Előfordul persze, hogy mégis valahogy a kutya reggelre a gazdi ágyában köt ki, esetleg arrébb húzza a fekhelyét. Számos oka lehet ennek, nem kell azonnal “pálcát törni” az eb felett. Persze a nevelési probléma sem zárható ki, de minden esetben nagyon fontos kutatni az okokat.

Ugyanúgy, ahogy mi, gazdik sem vagyunk tökéletesen egyformák, a kutyáink sem azok. Minden ebtulajdonosnak fel van adva a lecke, hogy meghatározza az elvárásokat. S ebbe természetesen az alvási szokások is beletartoznak. Ha eleget pihenhet egy kutya, az ő napjai is sokkal egészségesebben telnek.

24 óra