Milyen esküvői ültetőkártya-tartók közül választhatunk?

A régmúltban még divat volt az a szokás, hogy minden vendég ott foglalt helyet az esküvőn, ahol az jólesett neki. Manapság ilyennel már nemigen találkozunk, a szervezők előre meghatározzák a násznép ülésrendjét. Ehhez nyújtanak segítséget az ültetőkártyák. 

Szerencsére nekünk már nem kell túl sokat bajlódni a kártya megtervezésével, hiszen számos cég foglalkozik ezzel, ilyen például a Place of Cards is, mely egyedi ültetőkártya elkészítését kínálja számunkra. Könnyen kiválaszthatjuk az esemény stílusához leginkább illőt, de ha különleges témát dolgoz fel, akkor arra is van egyedülálló megoldás.  

Vintage stílusú ültetőkártyák

Vannak esküvők, ahol megvan ugyan a vendégek asztala, de nincs szigorú szabálya az ültetésnek. Ekkor a kártyák nem az asztalon vannak elhelyezve, hanem egy erre a célra kijelölt központi helyen. Érkezéskor a vendégek megkeresik a nevükkel ellátott táblácskát, amin az asztaluk száma fel van tüntetve, majd tetszés szerint helyet foglalhatnak. Kifejezetten jól mutatnak így a lapkák felfüggesztve egy hatalmas antik képkeretre egy csipesszel, vintage hangulatot idézve. 

Édes kis növényekbe tűzve

Néhány évvel ezelőtt volt óriási sláger a pici virág, mint ültetőkártya-tartó, de továbbra sem mehetünk el mellette szó nélkül. Nagyon ötletes megoldás egy-egy pici élő növénykének a talajába szúrni a kártyát. Ez rögtön kettő az egyben megoldás is, mert a pici virág, köszönőajándékként is funkcionál, és a vendégek elvihetik haza emlékbe. 

A váza sem maradhat ki a listáról

Ez is kettő az egyben megoldás, mert az asztali dekoráció része lesz a kis lapka, amely megmutatja a násznép ülésrendjét. Rendkívül elegáns megoldás egy vázában, néhány szál szép virág mellé beszúrni. Arra figyeljünk, hogy jól látható legyen, ne a virágokra terelődjön a hangsúly. 

Papírba bújtatott origami szívecskében

Ez a megoldás szintén egy keretben kialakított elrendezés. Ebben az esetben nem pici táblákon szerepelnek a nevek, hanem kézzel hajtogatott origami szívecskéken. A keret lehet egy régi kép vagy egy egyszerű, virágokkal körbefont alkotás is. 

Itt is szerepet kapnak a picurka dekorcsipeszek, melyekkel a papírszívek felfüggesztésre kerülnek. A csipeszes megoldás egyébként nemcsak kereten tud jól mutatni, hanem például egy nagyobb leháncsolt faág rusztikusra festve is nagyszerű alapja lehet az ültetőknek. 

Ha már a természetes megoldásoknál tartunk, akkor a parafadugós dizájn mellett se menjünk el. Nincs is másra szükségünk, csak néhány parafadugóra, a higiéniai szempontokat figyelembe véve inkább dekorációs szaküzletben vásároljunk erre a célra parafadugót. Egyszerű, mégis ötletes kis tartókat készíthetünk belőlük.  

Az esküvői ültetőkártyák nem csupán a vendégek helyét jelölik ki, hanem a dekoráció szerves részeként emelik az esemény egyedi stílusát is.

24 óra