Minden készen áll a nyári pancsolásra?

Az elmúlt években olyan mértékben nyert teret magának az otthoni medence, hogy ma már alig akad olyan háztartás, ahol ne állna akár a kertben, akár a teraszon egy kisebb vagy nagyobb méretű, fémvázas vagy puha falú medence. Valljuk be, igencsak fejedelmi érzés egy-egy fárasztó munkanap után a saját otthonunkban megmártózni a frissítő habokban. Egészen új életérzés keríti hatalmába az embert, és kicsit átérezhetjük, hogy milyen lehet azoknak az élete, akik közvetlenül valamilyen vízparton élnek.

Igen ám, de ahhoz, hogy a fürdés élménye valóban feledhetetlen és nagyszerű legyen, szükség lesz néhány dologra. Mai cikkünkben ezeket szedtük egy csokorba éppen azért, hogy megspóroljuk olvasóinknak a bosszúságot, amit az okoz, ha valami hiányzik, és meg kell szakítani a szezon első medencézését.

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem!

Bár jól tudjuk, hogy a medencénél fontosabb kellék nem létezik, azért ha végignézzük a Deconline.hu medencekiegészítők kategóriájában fellelhető termékek sokaságát, akkor bizony jó néhányszor hatalmába kerít majd minket az a bizonyos aha-érzés. Ugyanis egy-egy terméket látva szinte a homlokára csap az ember: “Hogy ez miért nem jutott hamarabb az eszembe?!”

De lássuk, mik lehetnek ezek a termékek!

  • Az élet nem csak játék és mese: gondoskodni kell arról is, hogy a medencét le tudjuk takarni akkor, amikor nem használjuk.
  • Teraszburkolattal és műfűvel vehetjük körbe, hogy minél kevesebb szennyeződést vigyünk be magunkkal.
  • Hőmérő, pumpa, teszter – mind-mind az ideális víz elérését hivatott szolgálni.
  • Persze a szép környezetről sem szabad megfeledkezni: úszó vadkacsa, teraszra tehető kaspó és kerti bútorok egész kavalkádja vár ránk a fentebb említett webáruházban.

Válasszunk gondosan medencét!

Ahogy cikkünk elején is írtuk, mindennek az alapja a medence. Most korrigáljuk magunkat: mindennek az alapja az ideális medence.

És hogy mitől lesz egy medence ideális? Többek között attól, hogy kiszolgálja az igényeinket. Olyat tud, amire szükségünk van, és nincs olyan funkciója vagy tulajdonsága, amely hasznavehetetlennek, feleslegesnek bizonyulna. 

Sőt, a méret is hasonlóan kritikus pont: a túl naggyal csak a baj lesz, a túl kicsi pedig létszám függvényében lehet csak elég.

Fő a biztonság!

Legyen szó bármilyen fürdőalkalmatosságról, mindenképpen fontos, hogy a felállítása során maximálisan megfeleljünk a használati utasításban leírtaknak, továbbá lényeges, hogy egyetlen gyermeket sem szabad soha még egy percre sem magára hagyni. Akármilyen furán hangzik, még egy aprócska medencében is bekövethezhet a tragédia.

Végezetül egy kényelmi szempont: úgy helyezzük a medencét, hogy legyen árnyékos része, és ha esetleg elkerüljük a lombhullató fákat, akkor sokkal kevesebbet kell majd takarítani.

Bízunk abban, hogy eme rövid összefoglalóval sikerül megkönnyíteni és még nagyobb élménnyé tenni az idei strandszezont!

24 óra