Ismerd meg a teraszburkolatok legújabb üdvöskéjét, a WPC-t

A teraszok ma már a legtöbb otthonban központi helyet foglalnak el, megfelelő fedés és burkolás esetén második nappaliként funkcionálhatnak, bővíthetik az életteret, és a lakáshoz hasonló komforttal rendezhetők be.

Ha szeretnéd a teraszt minden időben és évszakban használni, válaszd a legjobb anyagokat, amelyek időtálló és tartós megoldást nyújtanak, hogy nyáron és télen, napos és borús, csapadékos időben egyaránt használni tudd!

Szívesen indítanád a napot egy kávéval odakint, vagy heverednél le egy jó könyvvel a hétvégén, innál egy pohár finom bort nagyszerű társaságban egy fárasztó nap végén, vagy fogyasztanál grillezett finomságokat? Egy megfelelően kialakított és felszerelt terasz alkalmassá tehető mindezekre. Cikkünkben az egyik fő “összetevőről” lesz szó, felfedjük a WPC teraszburkolat titkát!

Mivel burkolhatók a teraszok?

Az igényeink, az épület stílusa, valamint a költségvetésünk függvényében különféle teraszburkoló anyagok közül választhatunk.

A beton talán a legáltalánosabban alkalmazott megoldás, amely azonban nem túl nívós, átmeneti megoldás látványát nyújtja, és nagy problémája, hogy a kivitelezés elégtelensége folytán gyakran nem túl tartós.

A természetes és mesterséges kő padlólapok ideálisak erre a célra, és hosszú élettartamot garantálnak. Változatos formáiknak, méreteiknek és színeiknek köszönhetően minden környezetbe illenek. Általános problémájuk, hogy felfagyhatnak, illetve nedves időben csúszóssá válhatnak.

Sokak által kedvelt a természetes megjelenésű és melegséget sugárzó fa teraszdeszka alkalmazása, ami magas karbantartási igénye miatt csak azoknak való, akik évente időt és energiát tudnak szánni az állagmegóvásra és felújításra.

Ne köss kompromisszumot, válassz jól!

Ha olyan teraszburkolatot szeretnél, amely egyesíti valamennyi alternatíva előnyeit, a WPC lesz számodra a megoldás! Hogy miért?

Újrahasznosított anyagokból, farostból és műanyagokból adalékanyagok felhasználásával magas hőmérsékleten és nagy nyomáson préselik panelekké, így egy rendkívül masszív és előnyös tulajdonságokkal rendelkező, teraszok burkolására és kerítések építésére is használható kompozit anyag jön létre.

Az anyagában színezett panelek ellenállnak az UV-sugárzásnak, nem fakulnak ki, így újrafesteni sem kell őket, továbbá vízállóak, ellenállnak az élő kártevőknek, tartósak, alak- és formatartóak. Bordázott felületüknek köszönhetően nem csúsznak, és a szálkásodástól sem kell tartani, mezítláb is biztonsággal használhatóak. De talán az egyik legnagyobb előny, ami miatt sokan választják, a fához hasonló megjelenés.

Otthonos teraszok ideális burkolata

A fenti jellemzők teszik optimális burkolóanyaggá a WPC-t, illetve az a tény, hogy egyszerűen és gyorsan építhetünk belőlük teraszburkolatokat. Famegmunkáló szerszámokkal házilag is könnyen megmunkálhatók, az igényeknek megfelelően vághatók és fektethetők a panelek.

Vágj bele, adj új és exkluzív megjelenést a terasznak, hogy minden időben kényelmesen használhasd!

24 óra