Gázokat és folyadékokat mozgathatsz a szivattyúval

A szivattyú az a berendezés, amelyet sok-sok területen használnak, mert a gázok és folyadékok mozgatását, szállítását és emelését igazán hatékonyan meg lehet a megfelelő készülékekkel oldani.

Legyen szó bárhol vízellátásról, a mezőgazdaságban az öntözésről, a vízelvezetésről vagy a növényvédő szerek permetezéséről, a megfelelő paraméterekkel rendelkező szivattyúk megkönnyítik sokak életét. Otthonainkban a mosó- és mosogatógépekben, a medencékben és a szökőkutakban találhatjuk meg a szivattyúkat.

A szivattyú megkönnyíti a munkát

A JOSZERSZAM.com szivattyúinak kínálatában kiváló minőségű és megbízható készülékek között válogathatsz. Legyen szó a kerted locsolásáról, a kerti medence vagy tó feltöltéséről, esetleg a klasszikus víznyerésről vagy -átemelésről, ezek között a berendezések között megtalálhatod azt a modellt, amely sokáig hűségesen kiszolgálja majd az igényeidet.

Persze többféle szivattyú is létezik, de általánosságban e berendezéseknek az a fő feladatuk, hogy a környezetükből folyadékot vagy gázt szívjanak be, ezt követően pedig azt a rendszerükbe emeljék és mozgassák. A belső részeikben keletkező nyomás biztosítja a működésüket.

Két nagy típus

Két nagy szivattyúcsoportot lehet megkülönböztetni: a folyadékszivattyúkét és a gáztelep szivattyúkét. A nevük egyértelműen jelzi, hogy milyen anyagokat lehet velük kezelni. A folyadékszivattyúk között a legegyszerűbbek az áramlási szivattyúk, amelyekben egy forgó impeller segítségével történik a folyadékmozgatás. Hasonlítanak hozzájuk az örvényképző szivattyúk, de ezekben a nyomás a folyadék áramlásának irányával ellentétes irányba mozog, innen a neve is, mert a folyadékot örvényként mozgatják, mielőtt kinyomják a rendszerből. A centrifugális készülékekben az impellert hajtják meg, míg a dugattyús szivattyúkban a dugattyúk biztosítják a folyadék mozgatását.

A gáztelep szivattyúkban különféle gázok – levegő, nitrogén, stb. – mozognak. Ezekben a berendezésekben általában sokkal magasabb a nyomás.

Hatékony és megbízható partnered lesz

Ha szivattyút szeretnél vásárolni bizonyos feladatok elvégzéséhez, fontos pontosan ismerned a főbb technikai paramétereket, hogy optimális készülékkel végeztethesd majd el a műveleteket. Lényeges az áramlási sebesség, a nyomásérték, a teljesítmény és a hatásfok is. Nagyon fontos még a megfelelő anyagminőség is, mert a készülékednek ellenállónak kell lennie a vegyi anyagokkal, korrózióval és az abrázióval (kopás) szemben is. Befolyásolhatja a választásod többféle előírás, de a hőmérséklet, a viszkozitás és maga a szállítandó anyag fajtája is.

A JOSZERSZAM.com szivattyú választékában garantáltan nem fogsz csalódni. A webáruházban a tiszta vizes szivattyúktól kezdve a fúrógépszivattyúkon és búvárszivattyúkon át a nagy teljesítményű szennyvízszivattyúkig sok remek és megbízható modellt vásárolhatsz.

24 óra