Mit kell tudni a vidékre történő költöztetésről?

A településen belüli költözés viszonylag átlátható, a kisebb távolság lehetővé teszi azt, hogy mind a régi, mind pedig az új helyen szinte egyszerre rendezkedjünk. Ha azonban vidékre kell költözni, akkor a nagy távolság miatt alaposan meg kell tervezni a teljes folyamatot, valamint a költöztető céget sem egyszerű megtalálni. Érdemes időben elkezdeni az árajánlatok kérését annak érdekében, hogy a számunkra legjobb ajánlatot megtaláljuk.

Költöztetés vidékre

Hogyan kell árajánlatot kérni?

A Promove vezetője elmondta, hogy ha a költöztetés vidékre történik, akkor az a legfontosabb, hogy minden releváns információt megkapjon a költöztető cég, hiszen a lehető legpontosabb árajánlatot csak ezek tudatában lehet adni. Sok költöztető cég elszámolásának az alapja az óradíj, így ezenkívül más költséggel nem kell számolni. Ez magában foglalja a teljes szolgáltatást, a pakolást, az üzemanyagköltséget és az autópályadíjakat is.

Az árajánlat alapvető elemei

  • Meg kell adni azt, hogy honnan hova kell költöztetni, hiszen a távolság egy nagyon lényeges tényező. 
     
  • Érdemes leírni az árajánlat kérésbe azt, hogy mekkora a jelenlegi lakásunk, hiszen ebből már körülbelül megtippelhető a bútorok és egyéb holmik mennyisége.
     
  • Össze kell írni azt, hogy milyen bútoraink vannak, ezt listaszerűen érdemes megtenni, mert ettől függhet az, hogy mekkora autóra lesz szükség.
     
  • Az egyéb dolgok mennyiségét is meg kell határozni, vagyis azt, hogy mennyi doboz, zsák, bőrönd fog költözni, ezt is jelezni kell a cég felé.
     
  • A helyszíni adottságok azért fontosak, mert ha nem lehet megállni a ház előtt, nincs lift, vagy egyéb problémás helyzetek vannak, akkor ez megnövelheti a pakolás idejét, ami jelentkezni fog az árban is.
     
  • Ha van valami extra nagy vagy nehéz holmink, például egy amerikai hűtő, egy biedermeier szekrény vagy egy zongora, akkor ennek mozgatása plusz időbe fog telni, jó, ha erre számítanak a pakolók.
     
  • Ha sok törékeny dolgot kell szállítani, esetleg értékes festmények és műtárgyak vannak a tulajdonunkban, akkor erre külön figyelmet kell fordítani, hiszen ezek speciális csomagolási és szállítási módot igényelnek.
     
  • Ha plusz szolgáltatásra lenne szükségünk, például dobozolásra vagy bútorszerelésre, akkor ezt is jelezni kell.

A vidéki költözés forgatókönyve

Ha kiválasztottuk a megfelelő költöztető céget és megállapodtunk az időpontban, akkor nincs más dolgunk, mint a megadott napon várni a költöztető autót. Szükség esetén mindig parkolóhelyet kell foglalni a számára. A felpakolás után az autó elindul a vidéki címre, ahol mindig kell, hogy várja valaki, aki biztosítja a lakásba történő bejutást. A szállítók a bútorokat és a dobozokat az előre meghatározott helyiségekbe pakolják le, ha szükséges, akkor elvégzik a bútorok összeszerelését is. Itt fejeződik be a munka, ekkor már láthatjuk is a végső elszámolást.

Egy megbízható költöztető cég vigyáz az értékeinkre, gyorsan végez a pakolással, mivel erős munkatársakkal dolgozik, akik rutinosak. Ezáltal a vidéki költözést is egyszerűen le tudjuk bonyolítani.

24 óra