Adó 1 százalék felajánlás - Egy kis segítség nagy változást hozhat!

Valószínűleg sokan szeretnénk több segítséget nyújtani a rászorulóknak, de néha nehéz meghatározni, hogy milyen kezdeményezéseket támogassunk. Itt a remek lehetőség, hogy végig gondoljuk az adó egy százalék felajánlását, hiszen hamarosan itt az adóbevallás ideje, amely évente lehetőséget nyújt arra, hogy hozzájáruljunk a kiválasztott civil szervezetek munkájához. Komoly betegséggel küzdő gyermekek életére, mint pl. a leukémiás gyerekek gyógyulására ez a kis támogatás meglepően nagy hatással lehet.

Harc a leukémiával

A leukémia komoly betegség, amely mind nőkben, mind férfiakban előfordul. Főleg gyerekeket, fiatal felnőtteket és idősebb embereket érint.

A leukémia két fő típusa a mieloid (csontvelői) és a limfoid (nyirokcsomói) leukémia, attól függően, hogy a rákos átalakulás a mieloid vagy a limfoid fehérvérsejtképző sejtjeiben történt. A limfomák tehát a leukémia fajtáiba tartoznak.

A leukémia megjelenését, lefolyását illetően megkülönböztethetünk két formát, az akut és krónikus leukémiát. A krónikus leukémiában a sejtszaporodás lassabb ütemű, mint az akut formában, az akut leukémia pedig gyorsabb lefolyású betegség.

A leukémia gyógyítási lehetőségei sokfélék - ezek közé tartozik a rendszeres orvosi megfigyelés, a sugárterápia, a kemoterápia és a csontvelő transzplantáció.

Ezek a kezelések és a hosszas kórházban eltöltött időszak azonban nemcsak fizikailag, hanem anyagilag is nagy terhet rónak a betegek és családjuk számára.

Az egyik nonprofit szervezet, mint pl. a Gyermekleukémia Alapítvány a leukémiás gyermekek és családjuk támogatását tűzte ki célul.

A szervezet több mint 20 éve segíti különböző formában a leukémiával érintett családokat. Rendszeres anyagi támogatással, lelki segítségnyújtással, táborok szervezésével teszi elviselhetőbbé a betegséggel való küzdést. Kiemelten támogatják a magyar gyermekonkológiai hálózat 10 központját, amely az egész országot lefedi. Évente, az adó 1 százalék felajánlásokból befolyt összeg tervezhetővé, jelentőssé teszi a támogatások mértékét, mellyel segíteni tudják a betegeket, kórházakat.

Az adó 1 % felajánlásod segítségével közvetlenül támogathatod Te is a beteg gyerekeket. Az ilyen adomány tehát rendszeres, kiszámítható segítséget nyújt az érintettek életében, ami megkönnyíti a betegséggel való küzdelmet az egész család számára.

24 óra