A villanyszámla csökkentése műanyag ablakkal, de hogyan?

Ma már számtalan módszer közül lehet válogatni ahhoz, hogy a rezsiköltségeken faragjunk egy kicsit. Kevesen tudják, de a műanyag ablakok használatával még az is elérhető, hogy kevesebb legyen a villanyszámla. Ezért is fontos, hogy nagy figyelmet fordítsunk a nyílászárókra, és ha eddig nem tettük, akkor minél hamarabb ejtsük meg a cserét.

Az RS Ablak műanyag ablak kínálatában egyszerűen megtalálhatjuk azt a kialakítást, ami megfelel otthonunk számára. Természetesen ez egy elég gyakori kérdés, hogy mégis milyen módszerekkel lehet faragni a rezsiköltségeken. Ahhoz, hogy nagymértékben csökkentsük a költségeket, drasztikusabb lépésekre is van szükség. Nem elegendő az, hogy az otthoni világításhoz LED égőket használunk. Ez sem rossz lépés, sőt, de önmagában ettől még ne várjunk nagy változást.

A komolyabb stratégia részét képezi a nyílászáró csere is. Elsőre talán meglepőnek tűnik a megoldás, mivel a villanyszámláról beszélünk, mégis mi köze lenne ehhez az ablakoknak és ajtóknak? A válasz nagyon egyszerű: ha a nyílászárók megfelelően zárnak, akkor nyáron például kevesebb meleg jut majd be a lakásba, így a klímát is kevesebbet kell majd használnunk. A minőségi ablakokkal, ajtókkal nemcsak az ingatlan esztétikai megjelenéséhez tudunk hozzájárulni, de a villanyszámlán is lehet csökkenteni.

A szigetelés az egyik legfontosabb tényező, ha nyílászáróról beszélünk. Ma már többféle kialakítás is elérhető: 3, 5, 6 és 7 vagy annál több légkamrás változat is beszerelhető. A hagyományos téglalakásoknál általában 3-5 kamrás verziót használnak. Családi házaknál ajánlott ennél többet választani. A teljes szigeteléshez elegendő egy 2-3 rétegű üvegezés, aminek a hatása már azonnal látható lesz a rezsiszámlán.

Nem mindegy kire bízzuk a feladatot

Meg kell találni azt a kivitelezőt, aki garanciát vállal a minőségre, mivel ez a villanyszámla csökkentésére is biztosítékot jelent. Az ideális “ablakos” cég megtalálásához figyelembe kell venni a múltat, a referenciákat, valamint az elérhető kínálatot is. Ha tehát garanciát vállalnak a forgalmazott ablakokra és a beépítésre is, az már egy egyértelműen pozitív jel.

Amennyiben valaki feltűnően olcsón vállalja el a kivitelezést, az viszont már önmagában is gyanús lehet, függetlenül attól, hogy mit ígér.

Hosszú távra válasszuk ki a megoldást

A nyílászárók cseréje, átalakítása nem egy olyan művelet, amit félévente, évente meg akarunk ismételni. Ezért is fontos, hogy alaposan megtervezzük az egésznek a kialakítását. A takarékos, energiahatékony mindennapok elsődlegesek lettek az elmúlt években. Ezért is kell hosszú távon gondolkozni, és olyan megoldást összeállítani, ami 15-20 év múlva is ugyanúgy megállja majd a helyét.

A műanyag ablakok, ajtók abszolút illeszkednek ebbe az elképzelésbe, ezért is használják számtalan helyen őket.

24 óra