Milyen illatosító eszközök vannak, és hova milyet érdemes választani?

Az illatosító eszközök ma már nagyon elterjedtek, mind az otthoni, mind pedig az irodai, sőt az ipari környezetben is. Sokféle megoldás közül választhatunk igényeink és preferenciáink alapján. Ebben a cikkünkben segítséget nyújtunk ahhoz, hogy mindenki meg tudja hozni a megfelelő döntést a kiválasztás során.

Hol fogjuk felhasználni az illatosító eszközöket?

Ahhoz, hogy a legjobb kivitelt tudjuk kiválasztani, először is tudnunk kell, hogy mi lesz a felhasználási hely, és annak milyen tulajdonságai vannak. Van, hogy egy sima háztartásba szánt darab is kevésnek bizonyul a túl nagy terület miatt, máskor ipari területen is elég.

Szerencsére óriási a kínálat, elég megnézni az Alpha-Dent-Higiénia Kft. illatosító kínálatát, így van miből válogatni!

Miként történhet az illatosítás?

Egyrészt lehet illóolajokkal, melyet diffúzorokkal juttathatunk a levegőbe. De vannak automata permetező berendezések is, továbbá egyszerű szilárd típusok is. Ez utóbbi a zselés, a szilikon gumis és az illatosító gyertya.

Az illóolajok

Ezek maguktól is párolognak valamennyire, így a légtérbe kerülhetnek anélkül, hogy erre rásegítenénk. Diffúzorral viszont maximalizálhatjuk a párolgás hatékonyságát. A működésüket tekintve egy ultrahangos rezgetésről beszélhetünk, mellyel elporlasztják a vizet és az illóolajok keverékét. Majd mindezt egy kis ventilátor segítségével juttatják a légtérbe.

Mellettük szól, hogy nem kell hozzájuk hajtógáz, azaz öko megoldásnak számítanak.

Ezekből létezik ipari verzió is, melyet közvetlenül a szellőztető rendszerbe kötnek, hogy még hatékonyabbak legyenek. Plázákban, bevásárlóközpontokban találkozhatunk ilyen megoldással.

Illóolajjal működnek még a pálcikás illatosító eszközök is. Itt a bambusz pálcikákon a kapilláris hatás miatt felfelé áramlik az illóolaj, a tengelyből kilógó részeken keresztül pedig a levegőbe távozik.

A permetezős automata megoldások

Ezek jellemzően elemmel működnek, melyet általában 1-2 havonta kell cserélni, akárcsak az illatpatronokat. Ipari és otthoni használatra szánt változat is létezik belőlük.

Az otthoni változatoknál a permetezés gyakorisága változtatható. Iparinál előre meg lehet adni akár percre lebontva, hogy mikor, milyen intenzitással és gyakorisággal lássa el friss illattal a légteret. Ezekben nagyobb koncentrációjú illatanyag található, mivel nagyobb légtérbe szánják őket. Ezért jó választás ez akár egy nagy egybenyitott beltérrel rendelkező ház esetén is.

A szilárd típusok

Ezek a produktumok át vannak itatva egy erősen koncentrált illatanyaggal. Jellemzően nyilvános mosdókban találkozhatunk velük. Tömények, ami a szagok elfedéséhez ideális. Viszonylag olcsón lehet beszerezni őket, de akár már egy szűk hónap után is cserére szorulnak.

Az illatgyertyák ennél sokkal esztétikusabb, dekoratívabb megoldást jelentenek. Ezeket bárki bátran használhatja az otthonában is.

Mint látható, bármelyik típusból van ipari és otthoni felhasználásra is megfelelő változat.

24 óra