Amikor a tanárnő meglátta 13 éves diákja telefonját, azonnal riasztotta a szülőket - de már késő volt

Folyamatosan a mobilját piszkálta az órán a fiatal lány, a tanárnőnek szemetszúrt a dolog. Rossz érzése volt, és be is igazolódott, nem véletlenül.

A tanárnő azonnal riasztotta a lány édesaanyját, de már késő volt. Kiderült, a lány a családja teljes megtakarítását elherdálta. Ezt erősítette meg a lány anyukája is, aki a tanárnő hívása után ellenőrizet a bankszámláját és élete legnagyobb rémületét élte át. A számláján ugyanis egy kínai jüan volt, azaz körülbelül 48 forint. Azaz a kínai Henanból származó kislány az elmúlt hónapban titokban mintegy 449 500 jüant, azaz 21 millió 780 ezer forintot költött el. Azaz a család teljes megtakarítását, amit az elmúlt években összegyűjtöttek.

Fotó: 123rf.com-illusztráció

Az Asia One cikke szerint a kislány a játékfüggőségét finanszírozta anyja bankkártyájával. Az összetört anyukával egy videóinterjú is készült, amiben a könnyeit nyelve mutogatja a bankszámla-kivonatait. Kiderült, hogy a lány 330 ezer jüant, azaz körülbelül 16 millió forintot okostelefon játékokra és azokon belül vásárlásokra költötte, további 100 ezer jüant, azaz 4,8 millió forintot pedig az osztálytársai játékainak finanszírozására. "Amikor megkértek, hogy fizessek a játékaikért, vonakodva tettem meg" - magyarázta a kislány.

Arra azonban volt esze, hogy az anyja telefonjáról eltüntesse az értesítéseket. Ezért maradhatott minden titokban, míg a tanárnő ki nem szúrta.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra