Riasztást adtak ki az egész országra - Erre számíts ma!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra.

"A köd, rétegfelhőzet délelőtt szakadozik, zsugorodik, néhol azonban maradhatnak tartósan borult részek. Másutt a változó mennyiségű felhőzet mellett több órára kisüt a nap, a nap második felére csökkenni kezd a felhőzet, este pedig ismét növekszik a ködhajlam" - írja friss előrejelzésében, hozzáteszik: számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon szitálás, néhol szemerkélő eső előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos részeken 11 és 15 fok között várható, a tartósan borult területeken lehet ennél hidegebb is. Késő estére 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. 

Fotó: met.hu

Mint ahogyan az már az előrejelzésből is kiderült, napközben a középső-északi országrészben beragadhat a köd, így az alacsonyabban fekvő területeken korlátozott látási viszonyokra lehet számítani. "A szombatról vasárnapra virradó éjszaka folyamán már az esti, késő esti óráktól kezdődően országszerte ismét köd képződik. Vasárnap reggel, délelőtt dél-délkelet felől fokozatosan feloszlik, az Északi-középhegység térségében valamint az Alpokalján és a nyugati határvidéken megemelkedik a köd" - írja a veszélyjelzésében az OMSZ.

Fotó: met.hu

Címlapfotó: 123rfcom

24 óra