Nagyon meglepődött az osztrákok által körözött Kristóf, de kattant a bilincs - Fotók

Osztrákok által körözött férfit fogtak el a KR NNI fejvadászai a TEK segítségével Babócsán - közölte a rendőrség, hozzáteszik: a rajtaütéskor fegyvereket is találtak nála.

A TWN.hu információi szerint az osztrák rendőröktől 2022. szeptember 29-én érkezett jelzés, amiben egy általuk körözött férfi elfogásában a magyar kollégák segítségét kérték. "Információjuk volt ugyanis arra, hogy a keresett személy hazánkban, Somogy megyében tartózkodhat. A visszajelzésre sokáig nem kellett várni, a KR NNI célkörözési nyomozói ugyanis már aznap este telefonáltak az osztrákoknak, hogy a 37 éves L. Kristófot elfogták" - írja a police.hu.

Az is kiderült, az akcióhoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének a segítségét kérték, tekintettel arra, hogy az osztrák rendőröktől olyan tájékoztatást kaptak, hogy a férfi több lőfegyverrel is rendelkezik. A belga-magyar kettős állampolgár ellen szexuális kényszerítés, fenyegetés és erőszak miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot.

Fotó: Police.hu

"Mikor tartózkodási helyén, Babócsán a rendőrök rajtaütöttek, a férfi nagyon meglepődött, ellenállást azonban nem tanúsított. Ruházatátvizsgálása során két gáz- és riasztófegyvert találtak nála" - írja a police.hu. Miután megbilincselték, előállították a Barcsi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették. Kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra