Azt hitték, kómában van: másfél évig ápolta a családja a 35 éves férfi holttestét - Videó

Egy család körülbelül másfél évig gondoskodott és ápolta rokonuk testét, mindvégig azt hitték, hogy kómában van. 

Amint arról az "India Express" beszámolt, a férfi 2021-ben kapta el a koronavírust, a 35 éves férfi súlyos tüdőgyulladással került a kórházba. Az orvosok azonban semmit sem tudtak tenni a könyvelőért, belehalt a fertőzésbe, amely mindkét tüdejét megbetegítette. Alok Ranjan, a megaváros, Kanpur egészségügyi osztályának illetékes szóvivője a hírportálnak elmondta: "A férfi 2021. április 22-én, a második kovidhullám során halt meg. Halála után egy helyi idősek otthonába szállították, ahol halottnak nyilvánították. Halotti bizonyítványt is kiállítottak."

Ennek ellenére a rokonok hazavitték Vimlesh holttestét, mielőtt egy nappal később a hatóságok elvihették volna. Az ügyre csak azért derült fény, mert a férfi jó ideje nem jelent meg a munkahelyén és a munkáltatója panaszt tett a hatóságoknál. Alok Ranjan: "Amikor megkérdezték a családot a hollétéről, mindig azt mondták, hogy Vimlesh beteg."

Amikor a férfi feleségét megkérdezték, miért őrizte ilyen sokáig a holttestet, meglepő választ adott: "érezte", hogy a férfi még lélegzik. Még oxigént is szereztek be neki és a szent folyóból,  a Gangeszból hoztak vizet, hogy azzal modassák. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, a férfit végül elhamvasztották.

Címlapfotó: 123rf.com-illusztráció

24 óra