Ne edd meg! Pupillatágulást, szívritmuszavart is okozhatnak az Auchan és Rossmann chipsei - visszahívták őket

A Nébih honlapján elérhető tájékoztató szerin szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak a tropán alkaloiddal szennyezett termékek. Három chips akadt fent a rostán.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal két közleményt tett közzé, amelyben arról számolnak be, tropán alkaloid szennyezettség és tropán alkaloid szennyezettség gyanúja miatt hívnak vissza háromféle chipset is. Kettőt a Rossmann, egyet az Auchan forgalmaz. Előbbi esetében az enerBiO márkájú Tortilla Chips tengeri só 125 grammos és Tortilla Chips paprika 125 gramos termékekről van szó. A termékvisszahívás valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú terméket érinti.

Fotó: Nébih

Az Auchan termékével kapcsolatban "csak" a tropán alkaloid szennyezettség gyanúja áll fent, az érintett termék pedig az Auchan bio tortilla natúr 150 gramos kiszereléső chips. Azok közül viszont szntén valamennyi minőségmegőrzési idejű és tételszámú termék. 

Fotó: Nébih

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az alábbi terméket ne fogyasszák el! azokat bármelyik Rossmann és Auchan áruházba vissza lehet vinni.

A tropán alkaloidokkal való szennyezettséggel kapcsolatban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján az alábbiakat írja: "nagyobb mennyiségben a szervezetbe kerülve befolyásolják a központi- és a vegetatív idegrendszer működését. Szájszárazságot, pupillatágulást, szívritmuszavart, és egyéb idegrendszeri tüneteket okozhatnak".

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra