Borzalom: a fürdőkádba fojtotta mozgássérült apját egy 37 éves férfi Kazincbarcikán

Többszörösen minősülő emberölés miatt emelt vádat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 37 éves férfi ellen. Borzalmas dolgot tett a saját apjával.

A TWN.hu információi szerint a férfi 68 éves mozgáskorlátozott apja Parkinson-kórban szenvedett, önmagát nem tudta ellátni, állandó felügyeletre szorult. A fia ezért a kazincbarcikai lakásába költöztette, ahol a férfi élettársával és annak gyermekkorú lányával éltek együtt. A szomszédos társasházban lakott a vádlott élettársának édesanyja, és lánytestvére.

"2021. március közepén a férfi élettársa elment a lakásból, majd az éjszakát a barátnőjénél töltötte. A vádlott aznap az édesapját Kazincbarcikán tolókocsival szállította. Délután találkozott három férfi és egy nő ismerősével, akikkel italozott, de időközben még kiváltotta az apja gyógyszereit és bevásárolt" - írja közleményében az ügyészség, majd az is kiderül: estére a társaságból két férfit és a nőt felhívta a lakására, itt tovább folytatták az italozást, majd amikor a vendégek távoztak, a férfi kettesben maradt az apjával.

Ezt követően brutális kegyetlenséggel ölte őt meg.

"Az elkövető az apját levetkőztette és betette a fürdőkádba, majd megfojtotta. 

A halál beálltát követően átkiabált a szomszéd épületbe az élettársa édesanyjának, hogy hívjanak mentőt. A sértettnek a fulladásos halál megélése jelentős testi és lelki gyötrelemmel járt" - írja az ügyészség, hozzáteszik: az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra