Videón a bizonyíték - Letartóztatták a várandós nőt megtámadó katonát

Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki a gyanús szerint egy várandós nőt támadott meg hétfőn Miskolcon. Eg biztonsági kamera mindent rögzített.

A bíróság mindenben egyetértett a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség letartóztatásra irányuló indítványával - közölte az ügyészség egy közleményben annak a volt katonának az ügyével kapcsolatban, aki a hét elején támadt rá egy várandós nőre Miskolcon. "A megalapozott gyanú szerint a katona 2022. június 20-án délután Miskolcon egy 30 év körüli, várandós nőt követte, majd egy lépcsőn mögé lépve, lehúzta a földre, és fojtogatta. A férfi behúzta a sértettet a lépcső melletti erdős részre és szexuális cselekményt akart vele végezni, de a nőnek sikerült felhívnia a segélyhívó központot, ezért az elkövető elmenekült" - írják.

Az is kiderült: a sértett több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

"A gátlástalan módon elkövetett bűncselekmény tervszerűségére utal, hogy a férfi huzamosabb ideig, a munkahelyétől követte a sértettet, majd a helyszínről futva menekülő, sötét napszemüveget és baseball sapkát viselő elkövető időközben – azonosításának megnehezítése érdekében – ruházatot cserélt" - folytatják a közleményükben, majd hozzáteszik: a nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét és szexuális erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a büntetlen előéletű – azonban a szabálysértési nyilvántartásban szereplő – 35 éves férfit, aki tagadta a bűncselekmény elkövetését.

Az önkéntes területvédelmi tartalékos katona jogviszonyát tegnap megszüntették - emlékeztet az ügyészég, a közleményükhöz pedig egy videót is csatoltak, amely bizonyítékként szolgál majd az ügyben.

Az ügyészség a közleményében arról is ír, álláspontjuk szerint azért is indokolt a férfi letartóztatása, mert felmerülhet a tanúk megfélemlítésének vagy befolyásolásának, valamint a bűnismétlés és a szökés veszélye is. A férfi a letartóztatással szeben fellebbezést jelentett be.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra