Friss lista a nyaralóknak: ezek a legolcsóbb városok Európában most - Fotók

Friss kutatás készült arról, melyek azok a városok, ahol a legolcsóbban lehet eltölteni egy napot, ha utazásra adjuk a fejünket. Az európai listára Budapest is felkerült.

A koronajárvány miatt az embereknek körülbelül két éven át nélkülözniük kellett a nyaralásokat, idén nyáron azonban már a világ legtöbb országában feloldották a korlátozásokat, és a legtöbb határ ismét nyitva áll a turisták előtt. A járvány és az ukrán-orosz háború azonban sokak életére hatással volt/van, de nekik sem feltétlenül kell lemondaniuk a kikapcsolódásról. Segítség lehet a friss lista, amelyen régióként mutatják meg, mely városokban a "legolcsóbb" az élet.

via GIPHY

A kutatás a Price of Travel adatbázisa alapján készült el, a végeredményt pedig egy speciális összehasonlítás alapján hirdették ki. A szakemberek a 100 ezer főnél nagyobb városokat vizsgálták. A végeredményt három olcsó étkezés, két tömegközlekedéses utazás, egy látnivaló, három olcsó ital és egy nap olcsó hostel költsége alapján számolták ki. Mindezek fényében nagy elvárásokat senkinek nem szabad támasztania így. 

Ami azonban öröm: napi 50 euró, azaz 20 ezer forint alatt is bőven találunk úticélokat Európa-szerte!

TOP 5: ez az 5 legolcsóbb város Európában a nyaralóknak!
  • Belgrád
  • Krakkó
  • Szófia
  • Budapest
  • Bukarest

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra