Féltékeny volt, ezért megfojtotta 27 éves barátnőjét az ököritófülpösi férfi - Fotók

Megfojtotta feleségét és saját életét is megpróbálta kioltani egy 49 éves férfi a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

Január elsején tárcsázta a rendőrséget az ököritófölpösi férfi, a hívást fogadó rendőrnek pedig elmondta, féltékenység miatt megfojtotta feleségét, majd megpróbált öngyilkos lenni. "A mentőszolgálat helyszínre kiérkező munkatársai a fiatal nőn már nem tudtak segíteni, elszenvedett sérülései következtében életét vesztette, a férjet önmagának okozott sérülései miatt kórházba vitték" - tudta meg a TWN.hu.

Fotó: Police.hu

A nyomozás során kiderült: "a házaspár szilveszter éjjel veszekedett, és a férj dühében olyan súlyosan bántalmazta, test szerte ütötte, és fojtogatta 27 éves feleségét, hogy az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette". A 49 éves M. T. ezután a saját kezeit vagdosta össze, majd megpróbálta megmérgezni magát, de feladta. Inkább tárcsázta a rendőrséget.

A családban gyakoriak voltak a veszekedések, sőt, a férfi korábban is tett olyan kijelentést, hogy megöli a nőt.

Fotó: Police.hu

A nyomozók M. T.-t emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott. A gyanúsított megbánó, beismerő vallomást tett, de magyarázatot adni nem tudott - közölte a rendőrség, hozzátették: az ügy iratait vádemelési javaslattal külfték meg az ügyészségnek.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra