Kiderült: ez okozta a szalmonellafertőzést a Kinder-termékekben - Fotók

Alig két hónapja szalmonellafertőzés miatt Európa több országában is visszahívtak Kinder-termékeket, Magyarországon is. Mára kiderült, mi okozhatta a szennyezést. 

Magyarország is érintett volt: a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján egy terjedelmes közleményben erősítette meg két hónapja, hazánkba is érkeztek olyan termékek, amelyek Európa több országában is megbetegedéseket okoztak. "Az Európai Unió több tagállamában jelentettek Salmonella Typhimurium okozta megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők." - írták a közleményükben, és megerősítették: Magyraországra is érkezett az érintett termékekből.  

Egy most megjelent friss hír szerint összesen több mint 3000 tonna Kinder terméket kellett visszahívni a piacról, a cég franciaországi igazgatója egy interjúban azt is elárulta: a lpésnek több tízmillió eurós pénzügyi hatása lesz. „Vizsgálataink szerint a fertőzést feltehetően egy vajtartály szűrője okozta a belgiumi arloni üzemben, és fertőzött nyersanyagoktól vagy emberektől származik” - mondta az Origo híre szerint Nicolas Neykov a La Parisien-nek.

Az is kiderült, mit állapított meg az ügyben indult vizsgálat!

Ezeket a termékeket érintette a visszahívás - íme a vizsgálat eredménye!
  • Kinder Schokobons 46g, 125g, 200g, 300g,
  • Kinder Surprise Maxi 100g,
  • Kinder Mix 198g,
  • Kinder Maxi Mix 133g,
  • Kinder Mini Eggs 250g,
  • Kinder Happy Moments 133g, 162g, 347g

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra