Gyász és borzalom: ez a 18 éves fiú lőtt agyon 19 gyereket egy iskolában - Előkerültek az Insta-posztjai - Fotók

Egy alig 18 éves fiú nyitott tüzet kedd reggel a "Robb Elementary" általános iskolában Uvalde-ban. 19 gyerek vesztette az életét. Időközben napvilágot láttak a feltételezett tettes utolsó Insta-bejegyzései.

Gyász és borzalom a texasi ámokfutás után. Ez a legszörnyűbb iskolai mészárlás az Egyesült Államokban a 2012-es Sandy Hook-i eset óta. Akkor 20 első osztályos tanuló vesztette az életét. A golyózáporban most második, harmadik és negyedik osztályos diákok haltak meg, hét és kilenc év közöttiek. A vérengzésnek további két felnőtt áldozata is van, egy tanár az iskolában hunyt el, és - mint utólag kiderült - a 18 éves támadó a saját nagymamáját is kivégezte, mielőtt elindult az iskolához.

A 18 éves ámokfutó elbarikádozta magát az iskola épületében, a lövöldözésben állítólag több rendőr is megsérült. A fiút végül lelőtték. Azóta kiderült, egy Salvador Ramos nevű fiatalember volt az elkövető, szintén Uvalde-ban, egy kisvárosban élt, a mexikói határ közelében. Ott járt a helyi középiskolába. A legfrissebb hírek szerint a 18. születésnapján vásárolta a gyilkos fegyvereket, valószínűleg kettőt is. Mindezt legálisan egy fegyverboltban.

Azonnal megindultak a találgatások a fiú lehetséges indítékairól - és előkerültek az utolsó Insta-posztjai! Döbbenet, hogy napokig senkit nem zavartak...

Megdöbbentő Insta-posztok - Megérkeztek a helyszíni képek is
  • texasi mészárlás
  • texasi mészárlás
  • texasi mészárlás
  • texasi mészárlás
  • texasi mészárlás

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra