Elfogták: "Öltözködős tolvajként" vonul be a bűnügyi krónikákba a 16 éves nagykőrösi fiú - Fotók

Nem volt finnyás, az édességtől a dínós gyerekágyneműn át a hajvágógépig mindent vitt a 16 éves srác, ami megtetszett neki. Volt egy elég furcsa szokása is.

A "viszkis rabló" máig legendás karakter a magyra kriminalisztikában, Ambrus Attila annak is köszönheti a nevét, hogy a rablások előtt/alatt ivott egy-egy pohár whiskey-t. Nos, a most rendőrkézre került 16 éves nagykőrösi srác a leginkább "öltözködős tolvajként" maradhatna meg az emlékezetekben, mert - bár nem válogatott nagyon, ami a zsákmányokat illeti - egy különös szokása segíthetett a zsaruknak lebuktatni őt. Most hirtelen 20 bűncselekménnyel kapcsolatban.

A rendőrség közleménye szerint egy rétesboltban történt betöréshez riasztottak őket 2022. május 16-án hajnalban. "A bolt riasztórendszerének kábeleit leszakították, az ajtót befeszítették, majd egy közel másfél millió forintot tartalmazó széfet, több ezer forint váltópénzt, valamint több kilogramm süteményt elvittek" - írja a police.hu, hozzáteszik: a legnagyobb zsákmányt rejtő páncélkazettát egy közeli kukában a rendőrök megtalálták, a tettes valószínűleg többszöri feszegetés ellenére sem boldogult a zárral, ezért dobta a szemetesbe.

Már a helyszíni szemle alatt kiderült, kit kell keresniük a zsaruknak - a nyomok sokadszorra is hozzá vezettek!

Fotók: 20 bűncselekmény a friss mérlege - rendőrkézen a 16 éves "öltözködős tolvaj"
  • öltözködős tolvaj
  • öltözködős tolvaj
  • öltözködős tolvaj
  • öltözködős tolvaj
  • öltözködős tolvaj

Címlapfotó: Police.hu

24 óra