VIDEÓ: "Véreb módjára jártuk az utcákat" - rendőrkézen a késes gyilkos

Őrizetbe vették a XVI. kerületi halálos késelés gyanúsítottját - közölte a rendőrség. Egy videót is közzétettek.

2022. január 16-án éjjel a XVI. kerületében késeltek meg egy férfit, aki a kórházba szállítást követően az életét vesztette. A rendőrség egy 20 fős nyomozócsoportot hozott létre a tettes felkutatására, a nyomozás részleteiről dr. Pál Adrián r. ezredes Budapest rendőrfőkapitánynak bűnügyi helyettese sajtótájékoztatón számolt be január 19-én.

Kiderült: a későbbi áldozat az erkélyéről vette észre a parkoló autók közt gyanúsan ólálkodó férfit, "utána ment, hogy megállítsa, mire az ismeretlen szíven szúrta. A mentők és az orvosok hiába küzdöttek életéért, már nem lehetett megmenteni."

Az ezredes elmondta, hogy a rendőrök véreb módjára, házról-házra járták az utcákat, rögzítve minden nyomot, összegyűjtve a legapróbb információmorzsákat, meghallgatva minden lehetséges tanút. A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a bűncselekménytől számított 38. órában XVI. kerületi tartózkodási helyén elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 39 éves férfit - írja a police.hu.

A gyanúsított kihallgatásakor beismerte a bűncselekmény elkövetését, azt is megmutatta a nyomozóknak, hogy hol rejtette el a gyilkossághoz használt, majd elmosott kést egy kerítés oszlopában. A rendőrök lefoglalták az elkövetéskor viselt ruhákat is, kivéve a kabátot, amit a férfi kidobott, a szemetest pedig azóta kiürítették.

A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával őrizetbe vette, letartóztatásának indítványozására előterjesztést tettek.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra