HALÁLOS BALESET: Nem az édesanyja felelhet L. L. Juniorék kisfiának a haláláért!

Váratlan fordulat L. L. Junior kisfiának ügyében: az ügyészség egy közleményben tudatta a TWN.hu szerkesztőségével, L. L. Junior kisfiának édesanyja ellen megszűnt az eljárás. Más felelhet a gyermek haláláért.

2019 augusztus 31-én gázolta halálra egy autó L. L. Junior és Hopp Csilla kisfiát, a gyermek a zebrán, piros jelzésnél szaladt át, amikor megtörtént a tragédia. A korábbi hírek arról szóltak, a rendőrség gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsította meg Hopp Csillát. A nyomozás azóta is tartott, az ügyészség most egy közleményben tudatta a szerkesztőségünkkel, lezárták. 

Váratlan fordulat: a kisfiú édesanyja ellen megszűnt az eljárás. Mást gyanúsítanak az ügyben.

A közlemény szerint a "3 éves gyermek nem az édesanyja, hanem az édesanya barátnője" felügyelete alatt közlekedett. Kiderült ugyanis, hogy Csilla és a másik gyermeke még átért a zebra túloldalára, "A 3 éves gyermek az idősebb testvérét követve, lelépett a zebrára, azonban a mellette álló vádlott ekkor őt visszahúzta, visszatartotta és rászólt, hogy nem szabad tovább menni, mert piros a lámpa. Ezt követően a vádlott - mivel kizárólag ő tartózkodott közvetlenül a gyermek mellett, aki így az ő felügyelete alatt állt - megfogta a kisfiú kezét. " - írják.

A gyermek ennek ellenére, pár másodperc múlva, ismét kiszaladt az úttestre.

"Az úttestre kifutó gyermeket - mintegy 1,1-1,4 másodpercen belül - egy szabályosan, 42-43 km/h sebességgel közlekedő autós elütötte. A gyermek féktávolságon belül lépett az úttestre, az autó sofőrje a balesetet még intenzív fékezéssel sem tudta volna elkerülni. A gyermek a helyszínen életét vesztette." - olvashtaó az ügyészség közleményében. 

Az ügyészség szerint az édesanya alappal bízhatott abban, hogy a barátnője mellett a kisfia biztonságban van. 

A tragédiáért így az ügyészség szerint a barátnő felelhet, aki "nem járt el kellő gondossággal, így a felügyelete alatt álló kisgyermek kezét nem megfelelő módon, erővel fogta, illetve más módon sem akadályozta meg, hogy a 3 éves kisfiú – miután egyszer azt már megtette – újra az úttestre lépjen."

A lánynak gondatlanságól elkövetett emberölés miatt kell majd felelnie, felfügesztett fogházbüntetést kértek rá.

Címlapfotó: Instagram/l.l.junior

24 óra