VIDEÓ: 8 éve várt erre az ország: ítéletet hoztak a soroksári kocogó nő gyilkosának az ügyében!

Több mint 8 éve már, hogy holtan találtak rá a 36 éves Krisztinára Soroksár külterületén. A kocogó nő gyilkosának ügyében most ítélet született.

A 36 éves Gyurik Krisztinára futás közben támadtak rá 2013. szeptember 25-én este. Holttestére több órás kutatást követően, nyomkövető kutya segítségével találtak rá Soroksáron, egy fás-bokros területen. A nő feltételezett gyilkosa öt év elteltével került rendőrkézre, egy DNS-minta mutatott egyezőséget egy helyszíni mintával. A 25 éves R. Szilvesztert a gyilkosság után egy hónappal más bűncselekmény miatt már letartóztatták, épp börtönbüntetését töltötte. 

A rendőrség körülbelül két éve zárta le a nyomozást, most pedig a bíróság is ítéletet hozott.

Az ügyészség most friss közleményt küldött szerkesztőségünknek: "A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a soroksári futónő megtámadása miatt; az elsőfokú bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a vádlottat, azzal, hogy leghamarabb 35 év után bocsátható feltételes szabadságra." 

Hozzáteszik: az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosításért, hogy a vádlott ennél is hosszabb idő után kerülhessen csak feltételes szabadságra.

A vádirat és az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott, egy – jelenleg – 43 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerület, Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó sértettre. A férfi a sértettet a kerékpárúton és egy közeli bokros területen – szexuálisan is – bántalmazta, majd megölte. A terhelt, miután a sértett életét kioltotta, elvette a mobiltelefonját és távozott - írja az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a terhelt ellen 2019. júliusában aljas célból elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit vád szerint, és ezért őt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy a vádlott leghamarabb 35 év után bocsátható feltételes szabadságra és 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet ugyanakkor nem jogerős, ellene az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének megnyílását 35 évnél hosszabb időtartamban állapítsa meg. A vádlott és a védő részben felmentésért, részben enyhítésért élt fellebbezéssel.

Címlapfotó: Youtube/ScreenShot

24 óra