JÓ, HA TUDOD! Ezt a 7 dolgot az okostelefonod tudja Rólad!

Ezt tartsd észben!

Ma már rutinszerűen adunk meg minden engedélyt egy-egy applikáció letöltésekor, és a mobilozók többségének fogalma sincs, milyen információkat oszt meg így magáról és a szokásairól.

Az okostelefonok sok ember életének nélkülözhetetlen részévé váltak, és ma már szinte mindent el is tudunk intézni a telefonokon, amit egykor csak számítógéphez ülve voltunk képesek. Videochat, online vásárlás, banki ügyintézés, képek küldése, dokumentumok aláírása és még sok minden más. "Mégis, sok okostelefon-felhasználó nincs tisztában bizonyos tevékenységek kockázataival, mert az okostelefonok nem nyújtanak megfelelő védelmet a kiberbűnözés ellen" - magyarázta Daniel Markuson, a NordVPN digitális adatvédelmi szakértője.

El sem hinnéd, mi mindent tud Rólad a mobilod!

via GIPHY

A szakértő hét, már-már hátborzongató dolgot mutatott be, amit az okostelefonok többsége tud a tulajdonosáról. Ha megnézzük pontosan, melyek ezek a dolgok, az eredmény sokak számára sokkoló is lehet Markuson szerint. De azt mondja: nem szabad pánikba esnünk. Bizonyos óvintézkedésekkel megvédhetjük a készülékünket, a rajtuk lévő információkat és ezekkel együtt természetesen önmagunkat is.

Mit tud Rólad a mobilod? A szakember elárulta!

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra