Robbantással fenyegette meg a tévécsatorna budapesti székházát egy 24 éves fiú

Kamuprofillal

Egy a közösségi oldalon létrehozott álprofillal küldött fenyegető üzeneteket egy televíziós csatorna dolgozóinak, a budapesti székházat pedig robbantással fenyegette meg.

A TWN.hu megtudta, hogy a 24 éves férfi az egyik közösségi oldalon létrehozott egy álnévvel ellátott profilt. Ehhez a profilhoz jogosulatlanul, a közösségi oldalt használó, más valós személy profilképét töltötte fel. Az ügyészség közleménye szerint "2021 márciusában az így létrehozott álprofillal, robbantással fenyegető üzeneteket küldött egy televíziós csatorna több dolgozójának, mivel sérelmezte a televíziós csatorna hírműsoraiban elhangzottakat."

A vádlott a fenyegető üzeneteiben azt a látszatot keltette, hogy a közeljövőben bármikor számolni kell a közveszéllyel járó esemény bekövetkezésével. A dolgozóknak küldött üzenetekben továbbá őket, illetve hozzátartozóikat személy elleni erőszakos cselekmény elkövetésével fenyegette meg.  

A rendőrök átkutatták a televízió budapesti székházát, azonban robbanószert, robbanóanyagot nem találtak. A vádlottnak a robbantással való valótlan fenyegetései alkalmasak voltak a köznyugalom megzavarására, sőt, az ügyészség közleénye szerint annak a személynek, akinek a képeit az oldalához felhasználta, jelentős érdeksérelmet okozott. Ő ugyanis azt a látszatot keltette, hogy a bűncsekeményt az a személy követte el.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével, zaklatás vétségével, valamint személyes adattal visszaélés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság a férfival szemben más ügyben – szintén közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt – korábban kiszabott 1 év 4 hónap felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását rendelje el.

A vádlott letartóztatásban van.

Címlapfotó: 123rf.com-Illusztráció

24 óra