BRÉKING! Letöltendő börtönt kapott Lagzi Lajcsi az áramlopási ügyben

Döntött a bíróság

Bűnösnek mondta a ki a bíróság Galambos Lajost az áramlopás ügyben, feleségét Boglárkát felmentették - írja a Blikk.hu. 

Felbujtóként, lopásért 2 év 10 hónap börtönbüntetést kapott Lagzi Lajcsi, ezen felül három évre eltiltották a közügyektől, illetve pénzbüntetést is kapott és 11 milliós vagyonelkobzást is elrendelt ügyében a bíróság - írja a Blikk.hu. Hozzáteszik: legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra. Feleségét, Boglárkát a kétrendbeli társtettesként lopás alól felmentette a bíróság - hangzott el az ítélet a Budaörsi Járásbíróságon, ahol Galabos Lajos és felesége sem jelent meg.

"Az ügyészség az áramlopási ügy miatt az ilyen bűncselekményekben kiszabható kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés középértékét kérte kiszabni a bíróságtól, ezen kívül Galambos feleségére, a másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte. Az ő esetében a minimumértékhez közelítő két év büntetést kérték. A bíróság most döntött, biztosan figyelembe vették, hogy a vádlott állami díjjal kitüntetett művész büntetlen előéletű, három gyereke van és súlyos beteg feleségéről is gondoskodik." - írja a napilap.

Galambos Lajost és nyolc társát évekkel ezelőtt víz-, gáz- és áramlopással vádolták meg, sőt, vesztegetés miatt is felelniük kellett a bíróság előtt. "Ügyük - melynek lényege az, hogy két, a zenészhez köthető ingatlanon illegálisan vételezték a vizet, villanyt és a gázt - 2015 óta húzódik. Lajcsi korábban már hónapokat töltött előzetes letartóztatásban." - így a Blikk.

Címlapfotó: Profimedia/RedDot

24 óra