ELKAPTÁK! 8500 euróra váltott 8500 forintot egy 43 éves Veszprém megyei nő

Információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy valutaváltással foglalkozó nővel szemben, aki sajátos módon károsította meg munkaadóját.

Nem mindennapi történetről számolt be a honlapján az ügyészség, egy Veszprém megyei nő néhány ezer forintból csinált milliókat egy sajtos módszerrel. A közlemény szerint "a 43 éves nő egy pápai, utazással foglalkozó irodában dolgozott, feladatkörébe tartozott többek között az irodában történő valutaváltás lebonyolítása. Tevékenysége során az aktuális helyzetnek megfelelően ő állította be folyamatosan az árfolyam-változásokat a számítógépen, melynek alapján a rendszer  a különböző valutákat úgy váltotta át, hogy a befizetett pénznem és összeg rögzítése után automatikusan megadta a kívánt pénznemben kifizetendő összeget."

A nő ezt kihasználva 2019 szeptemberétől 2020. január 17-ig 30 esetben a saját valutavásárlásaihoz 1 euro=1 forint arányra állította az átváltási árfolyamot és ezen az árfolyamon vásárolt eurót.

A fenti időszakban így mindössze 8500 forintért összesen 8500 eurót szerzett meg, miközben a vásárolt euró valós értéke közel 3 millió forint volt.

Az ügyészség a nővel szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Veszprémi Járásbíróságnak - írják.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra