Gyász: Elhunyt Ráday Mihály

79 éves korában elhunyt a Kossuth-díjas operatőr és televíziós szerkesztő Ráday Mihály, aki a Budapesti Városvédő Egyesület elnöke volt.

 

A család szombaton közölte az MTI-vel, hogy Budapest díszpolgára pénteken súlyos betegségben elhunyt. Sokan az 1979-ben elindított, az Unokáink sem fogják látni… városvédő műsorának köszönhetően ismerhették meg. "A műsor célja, hogy felhívja a figyelmet a műemlékek értékeire és jobban megbecsüljék azokat az emberek. Egészen 2010-ig készültek az újabba adások, aminek megálmodója, szerkesztője és vezetője volt." - írja a Femcafe.hu.

Fia, Ráday Dávid a Facebook oldalán hálás szívvel azt írta, nemcsak a családnak, hanem az egész országnak fog hiányozni, hiszen hazánknak szentelte az életét. Édesapja két lábon járó lexikon, operatőr, művészettörténész, kutató, műsorvezető volt. Egy példaértékű, szerető, összetartó családot tudhatott a magáénak és örökségéhez nem lesz könnyű felnőnie a családnak.

Élete során temérdek filmnek volt az operatőre, nem kevés városvédelemmel foglalkozó könyvet is írt és munkásságáért több díjjal is kitűntették.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra