Tragédia Budaörsön: otthonszülés közben halt meg egy újszülött

Belehalt az otthon szülésbe egy kisbaba szerdán délelőtt Budaörsön. A rendőrség nyomoz.

"Nem sírt fel egy kisbaba szerda délelőtt egy budaörsi dúlalakásban. Az otthon szülést pártoló Csilla a második gyermekével vajúdott, amikor autóba ült Miskolcon. A 200 kilométeres úton még érezte a kisfia mozgását, ám a szülés tragédiával zárult." - írja a Bors. A lap információi szerint a 35 éves nőnél szerdán, hajnali 4 órakor jelentkeztek a szülési fájások. 5-kor autóba ült és 200 kiométert vezetett Budaörsig, ahol már várták a segédek.

via GIPHY

A baba fél 10kor jött a világra, de nem sírt fel. Hiába próbáltak neki segíteni, a dúlák sem jártak sikerrel. "Ekkor értesítették az egyik, koraszülött-mentésre szakosodott céget. A szolgálat természetesen ki is vonult a helyszínre, de már csak a kisfiú halálának beálltát tudták megállapítani." - írja a lap. Az édesanyához az Országos Mentőszolgálatot riasztották, ő sokkos állapotban került kórházba.

Nyomoz a rendőrség

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a Borsnak elmondta: ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt. A nyomozók szakértők bevonásával keresik a választ többek között arra a kérdésre, hogy kórházi körülmények között megmenthették-e volna a kisfiú életét, illetve pontosan mi okozta a gyermek halálát.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra