Koronavírus: 161 beteg hunyt el - nézd a fertőzöttek számát!

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 023 137 fő, közülük 1 948 728  fő már a második oltását is megkapta.

1951 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 781 299 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 161 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 27 701 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 517 026 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 236 572 főre csökkent. 5191 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 621-en vannak lélegeztetőgépen. Miután a beoltottak száma átlépte a 4 milliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata.  A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyekSzámos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal - írja a koronavirus.gov.hu. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm és AstraZeneca oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16 -18  éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára mától megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Az online időpontfoglaló honlapot ért terheléses támadás miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént. Szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott.

Címlapfotó: koronavirus.gov.hu

24 óra