Halálra szúrtak egy 25 éves férfit a 28-as villamoson - közleményt adott ki a rendőrség!

A késelésbe torkolló verekedés egy kiskutya kapcsán alakult ki.

Nem lehetett már megmenteni annak a 25 éves férfinak az életét, akit 2020. április 3-án este szúrtak le a budapesti 28-as villamoson, a VIII. kerületi Orczy téren. Mint ahogya az a rendőrség friss közleményéből kiderül, az "áldozat egy barátjával és kiskutyájával utazott, amikor egy férfi piszkálni kezdte a törpepincsit. A kutya gazdája ezt szóvá tette, mire a férfi verekedni kezdett, majd kést rántott, és mellkason szúrta a fiatalembert. A sértett barátja megpróbált segíteni, de a támadó társa megütötte." 

Miután a villamos megállt, a késes támadó, egy másik férfi és a velől lévő nő elmenekült, de a rendőrök perceken belül elfogták őket. A megszúrt férfin azonban már nem lehetett segíteni.

Fotó: Police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya a 43 éves L. Jánost emberölés elkövetésével, az áldozat barátját megütő 38 éves D. Károlyt bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítja. A bűncselekményt követően mindkét férfit őrizetbe vették, azóta letartóztatásban vannak - írja a police.hu.

A 28 éves D. Éva ellen is folyik eljárás, bűnpártolás miatt, hiszen a rendőrök szerint ő rejthette el a halálos sebet okozó kést. A rendőrök ezt később megtalálták.

A BRFK Életvédelmi Osztályának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Címlapfotó: 123rf.com

24 óra