RÉMÁLOM, MIÉRT: erre a szigetre nem léphet ember! - Fotók

Hidegrázás

Van egy apró sziget Brazília partjaitól alig negyven kilométerre, ahol ma már benszülöttek sem élnek. Az utolsó halász, aki partra akart ott szállni, holtan, vérbe fagyva találták meg.

A rejtélyes sziget "Ilha da Queimada Grande" néven ismert, és annyira veszélyes, hogy a brazil kormány is megtiltotta, hogy bárki oda menjen. A világ leghalálosabb mérgű kígyója lakja. Ráadásul nem is kis számban. A környékbeliek elmondása szerint minden négyzetméterre 4-5 kígyó jut a szigeten. Marcelo Duarte, biológus szerint ez azonban erős túlzás. Húsz alkalommal látogatott már el oda, és határozotan állítja, négyzetméterenként csak egy kígyó él ott. Azaz minden lépésre jut egy. 

A "kígyó sziget" ma lakatlan. Az 1920-as évekig emberek lakták, utoljára a világító-torony őr és családja élt ott, a legenda szerint velük is a kígyók végeztek. 

via GIPHY

A földdarab egykor a kontinens része volt. Miután leszakadt, a rajta maradt kígyók másképp fejlődtek, mint társaik. Mivel jószerivel ma már csak madarakkal tudnak táplálkozni, rendkívül erős mérget állítanak elő, amivel szinte azonnal megölhetik őket.

Ez a látvány fogadna a szigeten, ha oda mehetnél!

A területet a haditengerészet ellenőrzi. Az ott készült képek és videó alapján azonban eszünk ágában nem lenne oda látogatni.

Címlapkép: Facebook

24 óra