MEGRÁZÓ FELVÉTEL A TÁMADÁSRÓL - Elfogták a csepeli késes támadót!

Hajtóvadászatot indított a rendőrség a férfi ellen, aki a gyanú szerint egy késsel akart levágni egy nőről egy maszkot Csepelen.

"Budapest XXI. kerületében, a Szent Imre téren várakozó buszon 2021. február 25-én 7 óra 40 perckor egy férfi késsel megsebezte egy másik utas arcát. A mentők kórházba vitték a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett." - írja a rendőrség azzal az üggyel kapcslatban, ami a napokban futótűzként terjedt a magyar sajtóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bűncselekmény felderítésére nyomozócsoportot hozott létre, és az elkövető felkutatására hajtóvadászatot indított.

A rendőrség friss közleményéből kiderül, néhány órán belül el is fogták a feltételezett elkövetőt, a 37 éves Ó. Bencét.

"A BRFK Nyomozó Főosztály nyomozói Ó. Bencét közösség tagja elleni erőszak bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására." - írják. 

A férfi a kihallgatásán részben beismerő vallomást tett, tettét azzal indokolta, hogy a nő olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amellyel nem szimpatizál.  

Címlapfotó: Police.hu

24 óra