Müller Cecília: zajlik a harmadik hullám Magyarországon!

A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon, hiszen a stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is – mondta Müller Cecília országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelő operatív törzs csütörtöki online tájékoztatóján a hirado.hu híre szerint.

A koronavírus.gov.hu-n megjelent ma reggeli hivatalos bejelentés szerint "2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 301 363 fő, az aktív fertőzöttek száma 78 625 fő. 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta."

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos bejelentette, a járvány újabb hulláma érte el hazánkat. "A járvány harmadik hulláma már zajlik Magyarországon, hiszen a stagnálás után újra emelkedni kezdett a napi és az aktív fertőzöttek száma is" – válaszolt újságírói kérdésre Müller Cecília a hirado.hu cikke szerint.

Mivel megemelkedett a fertőzöttek száma, három helyen ismét szolgálatba álltak a szűrőbuszok, a Liszt Ferenc repülőtér parkolójában, a Papp László Budapest Sportaréna F1-es bejáratánál és a Deák Ferenc téri piac mellett.

A buszok 9 és 17 óra között várják azokat a betegeket, akiket a háziorvosuk előjegyzett koronavírus-szűrésre. Akinek pozitív lesz az eredménye, haladéktalanul haza kell térnie, és karanténba kell vonulnia.

Címlapfotó: Facebook/atv.hu-ScreenShot

24 óra