Horror! Csak megmártózott a tóban a 13 éves fiú, pár nappal később halott volt!

Egy kiránduláson mártózott meg a tóban, pár nappal később kezdett el fájni a feje - nem lehetett megmenteni.

Egy alig 13 éves fiú tragédiája rázza meg a világot: Tanner a szüleivel kirándult egyet, és egy tóban is megmártózott, akkor azonban még senki nem gondolta, hogy ez egy végzetes döntés volt. Az apja a News4jax-nek mesélte el, mi történt ezek után. Fiának ugyanis pár nappal később kezdett el fájni a feje, hányinger és nyakmerevség gyötörte. A szülei azonnal kórházba vitték, az orvosok azonban tehetelenek voltak, pár nappal később meghalt.

„Sajnáljuk, hogy ezt kell mondanunk, de a gyermeküknek nem bakteriális agyhártyagyulladása van. Egy amőbával fertőződött meg és nincs rá gyógymód"  - ezekkel a szavakkal közölték az orvosok a fiú apjának a hír, Tanner meg fog halni. A srác szervezetébe egy úgynevezett agyevő amőba került be, feltehetően, amikor megmártózott a tóban.

Általában halálos

Ez az amőba főként nyílt állóvizekben gyakori Floridában, az orr nyálkahártyáján keresztül jut be a szervezetbe és súlyos fertőzéseket okoz az agyban, ami általában mindig végzetes. Idn már ketten haltak meg Floridában hasonó módon. 1962 óta pedig 37-en.

Címlapfotó: Facebook/alicia.whitehill.1

24 óra