Előbb lefotózta fuldokló párját, utána akart neki segíteni - meghalt!

Megdöbbentő esetről számolt be a rendőrség: egy edzőkötélbe akadt be a nyaka egy pilisvörösvári nőnek, párja előbb fotózni kezdte, ezért halhatott meg.

Egy pilisvörösvári lakás hálószobájában, az ágy fölé függesztett edzőkötél egyik szárába dugta be a fejét az ott lakó nő 2019. április 10-én reggel. Az ágyon ülve előrehajolt, a kötél pedig megfeszült - kezdi közleményében a borzasztó tragédia kapcsán a police.hu. A lakásban tartózkodó párja észrevette a balesetet, de ahelyett, hogy a nő segítségére sietett volna, előbb megkereste a telefonját és lefényképezte őt. "Csak ez után emelte ki az akkor már eszméletlen nő fejét a kötélből. Hiába értesítette a mentőket, majd próbálta újraéleszteni, elkésett, a nő megfulladt." - írják.

A bevont igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy ha a férfi azonnal kiszabadította volna a nőt és időben megkezdte volna újraélesztését, megmenthette volna életét.

A férfit segítségnyújtás elmulasztása bűntettével meggyanúsították, bűnösségét nem ismerte el, a gyanúsítás ellen panaszt tett. A rendőrség vádemelést javasol.

Címlapfotó: 123rf.com-Illusztráció

24 óra