11 évig bújkált, elfogták az érdi gyilkosság feltételezett elkövetőjét! - Videó

Svédországban találtál meg a férfit.

Közel 11 éve, 2009. szeptember 2-án tett bejelentést a rendőrségre egy nő arról, hogy egy időskorú férfit a lakásán, földön fekve, testén bántalmazás nyomaival, megkötözve és letakarva talált meg. A 77 éves férfit kórházba szállították, ahol pár nappal később belehalt sérüléseibe. A szakértői vélemény szerint az áldozat súlyos mellkasi és fejsérüléseket szenvedett - emlékeztet közleményében a 11 évvel ezelőtti eseményekre a police.hu.

A nyomozás adatai szerint 2009. szeptember 1-jén éjjel mentek be az elkövetők a sértett érdi házába, az ott alvó férfit megverték, megkötözték, majd magára hagyták. Mivel más értéket nem találtak, egy mobiltelefonnal menekültek el a helyszínről. "A nyomozók a megtartott szemle alkalmával, bőrszíjakat, késnyelet, szakadt kesztyűt, eltaposott cigarettacsikkeket és kulcscsomót foglaltak le. Szakértőket vontak be a nyomozásba, tanúkat hallgattak ki, híváslistákat elemeztek." - írják, a tettes azonban nem lett meg, 2013. októberében a nyomozást felfüggesztették.

Öt évvel később egy genetikai vizsgálat hozott fordulatot, melynek eredményeként 2019. november 18-án egy 43 éves ároktői férfit hallgattak ki gyanúsítottként. H. Róbert végül egy érdi férfire terelte a gyanút. A 32 éves Cs. Tibort végül 2020. július 2-án Svédországban fogták el. 

A férfi tagadja a bűnösségét, de vallomást nem tett. Előzetes letartóztatását indítványozták.

Címlapfotó: Police.hu

24 óra