Fényűző életet éltek: 21 fős drogbandára csaptak le a zsaruk! - Fotók

Négy megyében, 200 rendőr, 65 autóval, 22 helyszínen csaptak le a drogbandára a hatóságok.

Felsorolni is percekig tartana hány megyei fő- és városi rendőrkapitányság rendőrei, a Készenléti Rendőrség szakszerveivel kiegészülve vettek részt az akcióban, amely során egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszervezetre csaptak le az ország 22 pontján. A hatóság kedden, a hajnali órákban egyszerre érkezett a közel két tucat címre. "A szolgálati gépkocsik csomagtartóit megtöltötték a talajradarok, a kábítószer azonosítására szolgáló digitális spektrométerek és a fémkereső készülékek, de a kábítószerkereső kutyáknak is jó hasznát vették. Hol a konyhaszekrény fiókjait szaglászták végig, hol szinte a föld alá rejtett droghoz vezették a bűnüldözőket." - írja a police.hu.

Fényűző életet éltek, volt is miből nekik! 21 ember ellen indult eljárás!

A rendőrök 23 embert előállítottak, kettőt tanúként hallgattak ki, 21 főt gyanúsítottak meg bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével. "A gyanúsítottak egymás között, alkalmanként kilós csomagokban, grammonként 700-2500 forintért adták-vették a kristály, hópihe és kréta fantázianevű új pszichoaktív szert, amit aztán adagolva már 3-5 ezerért terítettek ügyfélkörüknek." - írják a közleményükben.

"Az egyes helyszíneken közel 50 millió forintot, négy személygépkocsit, 90 mobiltelefont, 160 ékszert, elektronikai cikkeket, okos eszközöket, több mint 6,5 kilogramm kábítószer-, és új pszichoaktív gyanús anyagot, mérlegeket, őrlőket, paketteket, tasakokat, fegyvereket foglaltak le" és két ingatlant is zár alá vettek.

Az akcióról videó is készült:

Címlapfotó: Police.hu

 

24 óra